Huurders

Naast het organiseren van concerten en het verhuren van de Oosterkerk voor concerten, bijeenkomsten en dergelijke, verhuurt de Stichting Oosterkerk ook de kantoorruimtes. Hieronder een overzicht van de verschillende huurders:

tim vreugdenhil oosterkerk

CityKerk

Dominee Tim Vreugdenhil wil met CityKerk een geloofsbeleving laten ontstaan die meer past bij de 21e eeuw. Hij vindt als predikant dat een kerkgebouw de unieke mogelijkheden heeft om de spirit van de stad te verwoorden en verbeelden. Tim Vreugdenhil heeft met CityKerk een stadskerk voor ogen die fungeert als netwerk van mensen die antwoorden verwachten op essentiële vragen. Antwoorden waar je het ook gerust hartgrondig mee oneens kan zijn. Inspiratie vond hij onder andere in Londen, Parijs en Berlijn waar resp. St. Martin in The Fields, Saint Eustache, en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche op een vernieuwende manier met het geloofsleven bezig zijn.

Concreet betekent de CityKerk dat een bijeenkomst ook wel iets weg heeft van een netwerkbijeenkomst, een lunch en/of een kantoorborrel op donderdagavond. Met de StadsPreek wil CityKerk ook iets toevoegen aan het cultureel aanbod van Amsterdam, nl. de stand-up theology.

Website CityKerk

Zie onze agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst. Daarnaast is Tim Vreugdenhil vaak op woensdagen en donderdagen in de Oosterkerk te vinden.

Interartists

Hylke van Lingen, Leontien van der Vliet & Stephan Brekelmans van Interartists Amsterdam vertegenwoordigen internationale artiesten uit de wereld van de klassieke muziek vanuit een glazen kantoor in de Oosterkerk.

Website Interartists Amsterdam

Rienk Blom

Rienk – radiopresentator, producer, ensemblemanager – houdt kantoor in de kosterswoning, aan de kant van de AH.

Website Rienk Blom

Nachtgasten

Vanuit de voormalige bestuurskamer van de Oosterkerk bedenken Niels Croiset, Koen Wouterse & Yorick Zwart de verhalen, rollen en geheimen waar gastacteurs mee aan de slag moeten tijdens improvisatievoorstellingen in theaters in heel Nederland. Zelf kunnen ze het beter uitleggen.

Meer info op de website van Nachtgasten.

Michel Alders

In het glazen kantoor tegenover de preekstoel werkt kunstenaar Michel Alders aan kopieën van Rembrandt’s Marten & Oopjen. Eerder maakte hij in de Oosterkerk een kopie naar een schilderij van 17de eeuwse meester Antoon van Dyck, een olieverfschilderij van 3 bij 2,3 meter.

Website Michel Alders

Henk Verhoef

Henk Verhoef – organist (o.a. van de Nieuwe Kerk), beiaardier, orgeladviseur en interim-voorzitter van de Stichting Oosterkerk – gebruikt een glazen kantoor achter de preekstoel.

Oosterkerk Amsterdam interieur

Wolters BV vastgoedonderhoud