Update bereikbaarheid Oosterkerk

In verband met de herinrichting van de ‘Eilandenboulevard’ (Kattenburgergracht, Wittenburgergracht, Oosterburgergracht) is de Oosterkerk per auto en openbaar vervoer tijdelijk minder makkelijk bereikbaar.

(UPDATE)

Autoverkeer:

Op dit moment wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Wittenburgergracht em het aanbrengen van bestrating rondom de Oosterkerk. Wanneer de bestrating voor de Kleine – of Grote Wittenburgerstraat wordt aangebracht, wordt het verkeer via de andere straat omgeleid (auto voor auto). Zie ook de afbeelding hieronder:

Openbaar Vervoer:

Bus 22 en bus 48 rijden tot maandag 3 juni 2019 een aangepaste route.

Bus 22 rijdt vanaf het Kadijksplein via de Kattenburgerstraat, Piet Heinkade en Panamalaan naar de Cruquiusweg en eigen route v.v. Het is voorlopig niet mogelijk om met bus 22 op halte ‘Wittenburgergracht’ uit te stappen. Het makkelijkst is om op halte ‘Kadijksplein’ uit te stappen. Vanaf daar is het een paar minuten lopen langs de Nieuwe Vaart naar de Oosterkerk.

Met tram 7 kunt u uitstappen op de halte ‘1e Coehoornstraat’. Vanaf daar is het zo’n 7 minuten lopen over de Oostenburgergracht en Wittenburgergracht naar de Oosterkerk.

Bus 48 rijdt vanaf de Jan Schaeferbrug via de Piet Heinkade en De Ruijterkade naar CS busstation IJzijde en eigen route v.v. Bus 48 komt dus niet meer in de buurt van de Oosterkerk (halte ‘Jan Schaeferbrug’ is het meest dichtbij en zo’n 10 minuten lopen). Eventueel is het ook mogelijk om tram 26 te nemen en bij de halte ‘Kattenburgerstraat’ uit te stappen. Dit is ook zo’n 10 minuten lopen.

Het is aan te raden voor vertrek de reisplanner van het GVB te raadplegen.