Update bereikbaarheid 11 november en daarna

LET OP: in verband met wegwerkzaamheden in het weekend van 11 november aan de Eilandenboulevard is de Oosterkerk per bus en auto minder goed bereikbaar! Omdat wij met dit bericht vermoedelijk niet elke bezoeker bereiken, hebben we besloten het koffieconcert door het Tim Kliphuis Sextet een kwartier later te laten beginnen, om 12:15 uur. Ook gaan de deuren van de kerk al om 11:15 uur open.

Bereikbaarheid 11 november

Autoverkeer:

De Kattenburgerbrug bij het Scheepvaartmuseum is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en automobilisten die vanaf de Prins Hendrikkade komen moeten omrijden via de Valkenburgerstraat, Weesperstraat, Mauritskade en Zeeburgerstraat (Molen De Gooyer). Vanaf die kant (vanaf Oost stadinwaarts) is de Oosterkerk wel bereikbaar. Op de Eilandenboulevard (Oostenburgergracht, Wittenburgergracht, Kattenburgergracht) tot het Kattenburgerplein geldt dit weekend tweerichtingsverkeer.

Looproute vanaf Piet Heinkade op 11 november

Openbaar Vervoer:

Bus 22 rijdt niet over de Prins Hendrikkade en stopt niet op het Kadijksplein! Als u met bus 22,48 of tram 26 reist kunt u uitstappen bij respectievelijk halte Kattenburg, Jan Schaeferbrug of Kattenburgerstraat. Vanaf daar is het over Kattenburg en Wittenburg circa 10 minuten lopen naar de Oosterkerk. Wij raden aan om vroeg te vertrekken en voor vertrek de

reisplanner van het GVB te raadplegen!

Fietsers & voetgangers:

Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

Vanaf 19 november:

Vanaf 19 november wordt een nieuw voet- en fietspad aangelegd dat de ventweg tussen het Kattenburgerplein en de Grote Wittenburgerstraat vervangt. Op dit deel kan het autoverkeer in twee richtingen rijden.

Op het gedeelte tussen de Kleine Wittenburgerstaat en het Czaar Peterplein worden nieuwe hoofdrijbanen aangelegd. Daar is alleen ruimte voor eenrichtingsverkeer de stad uit.

Bereikbaarheid vanaf 19 november

Openbaar Vervoer:

Bus 22 en bus 48 rijden tot maandag 3 juni 2019 een aangepaste route.

Bus 22 rijdt vanaf het Kadijksplein via de Kattenburgerstraat, Piet Heinkade en Panamalaan naar de Cruquiusweg en eigen route v.v. Het is voorlopig niet mogelijk om met bus 22 op halte ‘Wittenburgergracht’ uit te stappen. Het makkelijkst is om op halte ‘Kadijksplein’ uit te stappen. Vanaf daar is het een paar minuten lopen langs de Nieuwe Vaart naar de Oosterkerk.

Met tram 7 kunt u uitstappen op de halte ‘1e Coehoornstraat’. Vanaf daar is het zo’n 7 minuten lopen over de Oostenburgergracht en Wittenburgergracht naar de Oosterkerk.

Bus 48 rijdt vanaf de Jan Schaeferbrug via de Piet Heinkade en De Ruijterkade naar CS busstation IJzijde en eigen route v.v. Bus 48 stopt dus voorlopig niet meer op het Kadijksplein. Halte ‘Jan Schaeferbrug’ is nu het meest dichtbij en zo’n 10 minuten lopen. Eventueel is het ook mogelijk om tram 26 te nemen en bij de halte ‘Kattenburgerstraat’ uit te stappen. Dit is ook zo’n 10 minuten lopen.

Het is aan te raden voor vertrek de reisplanner van het GVB te raadplegen.