Update bereikbaarheid Oosterkerk

In verband met de herinrichting van de ‘Eilandenboulevard’ (Kattenburgergracht, Wittenburgergracht, Oosterburgergracht) is de Oosterkerk met het openbaar vervoer tijdelijk minder makkelijk bereikbaar. Vanaf 3 juni wordt de normale dienstregeling hervat.

(UPDATE)

Autoverkeer:

Op dit moment wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Wittenburgergracht en het aanbrengen van bestrating rondom de Oosterkerk. Wanneer de bestrating voor de Kleine – of Grote Wittenburgerstraat wordt aangebracht, wordt het verkeer via de andere straat omgeleid (auto voor auto). Zie ook de afbeelding hieronder:

Openbaar Vervoer:

Bus 22 en bus 48 rijden tot maandag 3 juni 2019 een aangepaste route.

Bus 22 rijdt vanaf het Kadijksplein via de Kattenburgerstraat, Piet Heinkade en Panamalaan naar de Cruquiusweg en eigen route v.v. Het is tot 3 juni 2019 niet mogelijk om met bus 22 op halte ‘Wittenburgergracht’ uit te stappen. Het makkelijkst is om op halte ‘Kadijksplein’ uit te stappen. Vanaf daar is het een paar minuten lopen langs de Nieuwe Vaart naar de Oosterkerk.

Met tram 7 kunt u uitstappen op de halte ‘1e Coehoornstraat’. Vanaf daar is het zo’n 7 minuten lopen over de Oostenburgergracht en Wittenburgergracht naar de Oosterkerk.

Bus 48 rijdt tot 3 juni vanaf de Jan Schaeferbrug via de Piet Heinkade en De Ruijterkade naar CS busstation IJzijde en eigen route v.v. Bus 48 komt dus tijdelijk niet in de buurt van de Oosterkerk (halte ‘Jan Schaeferbrug’ is het meest dichtbij en zo’n 10 minuten lopen).

Het is ook mogelijk om tram 26 te nemen en bij de halte ‘Kattenburgerstraat’ uit te stappen. Dit is ook zo’n 10 minuten lopen.

Het is aan te raden voor vertrek de reisplanner van het GVB te raadplegen.