woensdag 6 november 2019 19:30-20:30 uur

Gratis concert door het Charters School Orchestra, Choir & Chamber Choir uit Ascot (UK). Het ensemble wordt geleid door Irene Anderson. Met medewerking van pianist Kevin Allen.

Charters School is een openbare middelbare school in het zuidoosten van Engeland. Het is een dynamische, uitstekend presterende school met een bloeiende muziekafdeling waar veel studenten deelnemen aan een breed scala aan muzikale ensembles. De school heeft een drukke kalender met een enorme hoeveelheid uitvoeringen door het hele jaar heen, waaronder regelmatig concerten, musicals en vele andere evenementen, zowel op school als in de plaatselijke gemeenschap.

Artistiek leider
Irene Anderson is sinds begin 2019 Director of Music bij de Charters School, daarvoor was ze adjunct-directeur muziek bij King Edward VI School, Southampton. Ze studeerde voor een graad in muziek aan de universiteit van Oxford, gevolgd door een master in muziekwetenschap en uitvoering. Ze is opgeleid als blokfluitspeler maar is ook een ervaren zanger en orkestmuzikant. Irene heeft een breed scala aan ensembles geleid, waaronder orkesten en koren, en de Southbank Sinfonia in een uitvoering van ‘Gloria’ van Poulenc.

Pianist
Kevin Allen studeerde piano en compositie aan de Royal Academy of Music en is lid van de Royal Society of Musicians. Hij is een aantal jaren betrokken geweest bij muziekscholen in Groot-Brittannië, het Midden-Oosten en Kenia, onder meer als Director of Music.

Uitvoerenden