zaterdag 24 november 2018 12:00-17:00 uur

‘Dierkens’ verwijst naar de befaamde uitroep van Antoni van Leeuwenhoek toen hij een proef bekeek onder zijn zelfgemaakte microscoop. Veertien kunstenaars van de Amsterdamse kunstgroep MEER-KUNST hebben zich door de uitroep van deze beroemde zeventiende-eeuwse pionier in de microbiologie laten inspireren tot werk over de kleinste levensvormen. Dit zal in de Oosterkerk worden geëxposeerd op 23, 24 en 25 november 2018.

Theo Zeegers opent tentoonstelling ‘Dierkens’ in de Oosterkerk op 23 november 2018 om 16:00 uur.

 

Kijken naar het kleine

De bekende entomoloog Theo Zeegers zal de expositie van MEER-KUNST openen. Hij is verbonden aan de Stichting EIS Kenniscentrum Insecten en doet al bijna veertig jaar onderzoek op dit terrein. Hij specialiseerde zich in vliegen en bijen en publiceerde over zo’n vijftig nieuwe soorten insecten. Ook schreef hij mee aan het recente wetenschappelijke rapport over de dramatische achteruitgang van insecten in ons land.

Affiche EXPO Meer-Kunst

Actualiteit

Het thema van de komende tentoonstelling van MEER-KUNST is dus erg actueel. De expositie is bovendien een ode aan de microbioloog Antoni van Leeuwenhoek naar wie het bekende in kankerbehandeling gespecialiseerde ziekenhuis is vernoemd. Voor enkele kunstenaars van de vereniging MEER-KUNST, die nu bijna 35 jaar bestaat, is het thema ‘Dierkens’ ook een meer persoonlijke bron van inspiratie geweest.

 

Catalogus

Bij de opening van de tentoonstelling op vrijdag 23 november zal de catalogus worden gepresenteerd met het werk van de deelnemende beeldhouwers, schilders, grafici en fotografen, sieradenmakers en viltkunstenaars. De exposerende kunstenaars zijn
Kees Arntzen, Erika van der Baan, Elly Bolijn, Yvonne de Boer, Diny Boot, Herman Deen, Coby de Groote, Hsiuhsuan Huang, Joke Janssen, Madelon de Keizer, Jo-anne Kobald, Dolly Leemans, Helge Lippe, Renee Luyendijk, Dorien Mos, Lenie van Reem, Ans van der Scheur, Leydy Stapelkamp, Joke van Vlijmen en Ingeborg Vreeswijk

 

Meer informatie: www.meerkunst.nl

Uitvoerenden