Dreigende liederen, romantische chansons, klassieke stukken, swingende jazz/pop en bijzondere arrangementen brengen de sfeer in de jaren 30 en 40 in Berlijn, Parijs en New York opnieuw tot leven.

In het programma ‘Berlin, Paris, New York – muziek in roerige tijden’ neemt het Haarlems Klein Koor samen met saxofoonkwartet Double Espresso de luisteraar mee op een reis langs Duitse, Franse en Amerikaanse muziek uit de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast de te verwachten donkere kant, zoals in Cantate de la guerre van Darius Milhaud, wordt hoorbaar dat mensen ook onder moeilijke en bedreigende omstandigheden afleiding en plezier zoeken. Er blijft plaats voor romantiek, zoals in Our love is here to stay van George Gershwin. Het gaat in deze voorstelling om de sfeer. Van beklemming en sarcasme, tot meligheid en sentiment. Het publiek waant zich in een vooroorlogse cabaretvoorstelling. De muziek varieert van klassiek tot jazz/pop en chanson. De componisten lopen uiteen van Bernstein tot Poulenc (Un soir de neige) en van Piaf tot Hindemith (An eine Tote). Voor dit concert zijn enkele bijzondere arrangementen gemaakt van delen uit de musical Cabaret, evenals een 6-stemmige a-capella versie van La Vie en Rose. Tussen de muziek door klinken tekstfragmenten uit de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw.

Double Espresso is Nederlands enige vrouwelijke improviserende saxofoonkwartet. In dit programma speelt het in 2003 opgerichte kwartet twee stukken samen met het Haarlems Klein Koor, een bijzondere samenwerking van stem en saxofoon. Hiernaast klinken enkele stukken uit het eigen repertoire uit “The Roaring Twenties” en “Swinging Thirties”.

 

Met medewerking van:
• Pianiste Gerrie Meijers
• Saxofoonkwartet Double Espresso met Babette Jane en Marike van Dijk (altsax) en Mechteld Bannier en Annette de Greeuw (baritonsax)

 

Het wordt het afscheidsconcert van Martine des Tombe. Zij dirigeert het Haarlems Klein Koor sinds 2004.

 

Aanvang 15:00 uur, zaal open vanaf 14:30 uur

 

Toegangsprijs

Inclusief programmaboekje

  • € 13,00 – voorverkoop ** voorverkoop: bij leden gekocht óf via de website gereserveerd en tijdig op bankrekening overgemaakt
  • € 15,00 – aan de zaal **** aan zaal gekocht of gereserveerde kaarten aan zaal betaald
  • € 5,00 – bezoekers jonger dan 18 jaar

* voorverkoop: bij leden gekocht óf via de website gereserveerd en tijdig op bankrekening overgemaakt
** aan zaal gekocht of gereserveerde kaarten aan zaal betaald

Uitvoerenden

Datum

zondag 11 juni 2017

Tijd

15:00 PM - 16:30 PM

Toegangsprijs

Tot 18 jaar

€5,-

voor bezoekers jonger dan 18 jaar

Aan de zaal

€15,-

aan zaal gekocht of gereserveerde kaarten aan zaal betaald