zondag 17 maart 2019 12:00 - 13:30 uur

Het Kirsti Consort is een ensemble van jonge musici, opgericht in oktober 2015. Het is internationaal qua samenstelling en bestaat uit de IJslandse alt Anna Vala Ólafsdóttir, de Finse violiste Kirsti Apajalahti, de Nederlandse celliste Elianne Ardts en de Mexicaanse klavecinist Miguel Espinoza. Het ensemble richt zich op muziek die is geschreven door vrouwelijke componisten uit de barok.

Met het spelen van hun muziek wil het Kirsti Consort hen de waardering schenken die ze verdienen en in het algemeen tijdens hun leven niet kregen. Deze componistes waren courtsanes, nonnen en alles wat zich daartussen bewoog. Deze grote diversiteit wordt weerpiegeld in de muziek. Maar het spelen van bewerkingen van moderne componistes, zoals de veelzijdige IJslandse Björk, wordt niet geschuwd.

Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op één zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en één vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.