zondag 16 februari 2020 12:00-13:30 uur

Luke Starkey (theorbo, luit en gitaar) en Irene Sorozabal (mezzosopraan en blokfluit) vormen samen Pleiades Duo. Het duo neemt je met muziek, poëzie en verhalen mee op een reis naar het leven van de 16e en 17e eeuw.

Hun brede repertoire bestaat uit Italiaanse monodieën en canzonas van de vroege 17e eeuw, chansons en dansen van het Franse hof van Claude de Clermont en Jacques II, en polyfone muziek van de Frans-Vlaamse en Italiaanse school. Irene en Luke zijn gevestigd in Nederland en hebben eerder samen opgetreden in het Rijksmuseum, het Cervantes Instituut in Utrecht en Huis de Pinto in Amsterdam.

Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op één zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en één vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

Uitvoerenden