vrijdag 16 december 2016 20:15-22:00 uur

De Utrechtse Studenten Cantorij presenteert samen met gitarist Stefan Gerritsen: ‘La Guitarra’, een spannend programma voor koor en gitaar.

 

La Guitarra

Zware onderwerpen worden behandeld: nadat duiveltjes en plaaggeesten rampen en chaos over de wereld hebben uitgestort in de muziek van Heppener, voert de USCantorij de luisteraars mee langs oorlogen, woede en verdriet in de klanken van Jennefelt. Met de klaagzang van de gitaar als leidraad in onder andere het werk van Beljon, zoekt de USCantorij naar de nodige troost.

Gelukkig vangt het publiek tussendoor een glimp van schoonheid op via de klanken van Hansson. Het concert wordt geconcludeerd met de tekst Nel fuggir del tempo van Michelangelo, op muziek gezet door Dirriwachter:  wie geboren wordt zal sterven met het vlieden van de tijd’, waarmee de zwaarte van het bestaan gerelativeerd wordt tot realistische proporties.

De USCantorij brengt ook in dit programma opnieuw veel nieuwe muziek (20e en 21e eeuw), nu op teksten van voornamelijk oude dichters. De gekozen teksten zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden: van Perarca, Macchivelli en Michelangelo naar de twintigste eeuw, Garcia Lorca. De Russische Anna Mikhailova zal voor de Utrechtse Studenten Cantorij een stuk schrijven, speciaal voor de Tenso Dagen in november in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Bovendien zal Roderik de Man op verzoek en initiatief van gitarist Stefan Gerritsen een nieuw werk schrijven voor koor en gitaar. Zo is het programma ‘La Guitarra’ een zeer afwisselend en uitdagend programma en – zowel voor de uitvoerders als voor de luisteraars – een boeiend geheel.

 

Kaartverkoop via uscantorij.nl

 

Bereikbaarheid

OV: Bus 22 stopt op loopafstand van de Oosterkerk: halte Wittenburgergracht

Parkeren in de buurt:
ma-za 9.00-21.00 uur – 3 euro per uur
zon- & feestdagen – gratis

Uitvoerenden