woensdag 26 februari 2020 20:00-21:30 uur

In het voorjaar van 2020 maakt het Nostitz Strijkkwartet uit Tsjechië een tournee door negen provincies en komt op woensdag 26 februari in Amsterdam.

Het ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet).

Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solistenen kamerensembles. Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika. Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les als docent. Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.

M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz – Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Grijp nu uw kans om dit vermaarde strijkkwartet beter te leren kennen. Bezoek dit concert op woensdag 26 februari om 20.00 uur en kom luisteren naar de schoonheid van de verschillende strijkkwartetten van Haydn, Mozart en Dvorak in het programma’s ‘Op het laatst in Amerika’.

 

Kaartverkoop

Voorverkoop: €22,50
Aan de kerk: €25,-
Studenten: €15,-
Jeugd tot 18 jaar: gratis
Voorverkoop via www.nostitzquartet.eu

Uitvoerenden