zaterdag 8 september 2018 11:00 - 17:00 uur

Tijdens de Nationale Orgeldag 2018 staan de deuren van de Oosterkerk open en wordt het Van Oeckelen-orgel (1871) bespeeld door jong en oud, van amateur tot routinier. Wil jij ook het orgel bespelen op de Orgeldag? Meld je dan nu aan via het aanmeldingsformulier!

Het programma en de openingstijden worden op een later moment hier gepubliceerd.

Het orgel van de Oosterkerk is gebouwd door Petrus van Oeckelen in 1871, voor de Nieuwezijds Kapel. Toen die in 1899 werd gesloten, kwam het naar de Oosterkerk. De firma Flentrop restaureerde het in 2002. Sinds kort zijn ook de monden van de frontpijpen weer verguld zoals oorspronkelijk. De grote dispositie en de verfijnde intonatie maken het orgel van de Oosterkerk een dankbaar instrument voor muziek uit allerlei stijlperioden.