zaterdag 23 oktober 2021 09:00-22:00 uur

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Sweelinck tijdens de Fringe.

Het concept van een passief luisterconcert stamt pas uit de 19de eeuw. Sweelincks muziek is bedoeld om te doen! Daarom nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan ons festivalprogramma!

De Oosterkerk staat in het festivalweekend open voor amateurmusici, (semi)professionele musici en conservatoriumstudenten om zich te presenteren. Door de programmering in de Oosterkerk nog voor het overgrote deel open te laten, bieden we ruimte aan musici die aandacht willen geven aan dit Sweelinckjaar.

Tevens bieden we deelnemers aan de workshops binnen het Sweelinck Festival de mogelijkheid om hun nieuw opgedane kennis aan het publiek te presenteren.

Meer informatie op de website van het Sweelinck Festival: www.sweelinckfestival.nl/events/fringe-oosterkerk

400 jaar Sweelinck: beleef de muziek van Nederlands grootste componist tijdens het Sweelinck Festival 2021

Het is de grootste componist die Nederland ooit heeft voortgebracht: de Amsterdammer Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621). Ter ere van zijn 400ste sterfdag organiseert het Sweelinck Festival van 16 tot en met 24 oktober 2021 een week vol concerten, workshops en andere activiteiten op diverse locaties in Amsterdam. Nationale en internationale musici en ensembles, waaronder Bob van Asperen, Doulcé Memoire, Pieter Dirksen en Kathryn Cok brengen Sweelincks muziek ten gehore en laten zich door zijn stukken inspireren.

www.sweelinckfestival.nl