vrijdag 3 december 2021 20:15-21:30 uur

Dit concert is afgelast vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

We kunnen het niet alleen. De Utrechtse Studenten Cantorij brengt onder leiding van Fokko Oldenhuis een krachtig pleidooi voor saamhorigheid.

U wordt meegevoerd door muziek over verlatenheid, weemoed en het belang van samenzijn in werken van onder andere Brahms, Lang en Tormis. Het titelstuk No man is anisland van de Finse componist UlfLångbacka is daarbij een zelden uitgevoerd werk dat met verrassende klanken en scherpe ritmes een stem geeft aan alle onderdrukten. Verbindend in het programma zijn invloeden uit de Baltische volksmuziek en de natuur. Kom luisteren en waan u in een oprecht en verrassend concert!

 

Over de Utrechtse Studenten Cantorij

De Utrechtse Studenten Cantorij is het studentenkamerkoor van Utrecht. Het koor bestaat uit zo’n dertig ambitieuze jonge zangers die onder leiding van Fokko Oldenhuis op hoog niveau drie keer per jaar een project neerzetten.

Het repertoire is kleurrijk en divers en omvat muziek in verschillende stijlen uit bijna alle periodes. Het koor voert regelmatige nieuwe composities uit. Zo bracht zij in het voorjaar van 2019 de speciaal voor haar gecomponeerde compositie ‘Gegenstimme’ van Wim Dirriwachter uit, begeleid door het AXES Saxofoonkwartet (met onder andere Ties Mellema en Niels Bijl) en percussioniste Tatiana Koleva.

Ook grote koorwerken als het ‘Concert voor Koor’ van Alfred Schnittke heeft zij uitgevoerd. De Utrechtse Studenten Cantorij toerde in de zomer van 2019 door Litouwen met muziek van Mäntyjärvi, Ton de Leeuw, Sisask en Vasks en maakte eerder internationale tournees naar onder andere Brazilië, Catalonië, Engeland en Zweden.

 

Kaartverkoop

Online:
Regulier: €15,-
<18/Student/65+/U-Pas: €9,50

Aan de deur:
Regulier: €16.50
<18/Student/65+/U-Pas: €11,-

Kaarten zijn online te koop op uscantorij.nl

Uitvoerenden