vrijdag 27 september 2019 14:30-15:15 uur

Vrijdagmiddagconcert door klaveciniste Cécile Chartrain.

Cécile Chartrain werd in 1996 geboren in Parijs. Op 8-jarige leeftijd begon ze met klavecimbel spelen bij Pascal Dubreuil aan het Conservatorium van Rennes en ze studeerde in 2014 af aan dezelfde instelling. Ze ontving masterclasses van onder andere Pierre Hantaï, Ketil Haugsand, Olivier Baumont, Barthold Kuijken, Alfredo Bernardini en Paul Dombrecht. Sinds 2015 studeert ze klavecimbel bij Menno van Delft en basso continuo bij Kris Verhelst aan het Conservatorium van Amsterdam, parallel aan haar hobo-studies aan het Conservatorium van Versailles. Als soliste en in kamermuziekensembles trad ze op in onder meer het Rijksmuseum, het Muziekgebouw, El Cine teatro Ateneo (Argentinië), Palazzo del capitaniato (Italia), La Chapelle des Carmes en Les Champs Libres (Frankrijk).

Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op één zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en één vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

Uitvoerenden