zondag 17 november 2019 16:00-17:45 uur

Meeslepende koorklanken uit Midden-Europa door kamerkoor Doulce Memoire onder leiding van Felix van den Hombergh met aan de piano Joel Gester Suárez.

Muziek van Bartók, Ligeti, Kodály, Martinu, Janácek en minder bekende componisten: Tucapský, Sugár en Lajtha. Een bijzonder concert!

 

Inspiratie vanuit de volksmuziek

Veel componisten in het oosten van het voormalige Habsburgse rijk, dat na de Tweede Wereldoorlog Oost-Europa werd, met daarin Hongaren, Tsjechen, Slovaken, lieten zich inspireren door volksmuziek, met zijn onregelmatige ritmes, maat- en toonsoorten.
Zo reisden Béla Bartók en zijn vriend Zoltán Kodály met een “fonograaf” naar alle uithoeken van Hongarije, Joegoslavië, Roemenië, Bulgarije, tot aan Turkije en Marokko, om volksmelodieën, liederen en dansen te verzamelen, een periode waarover hij later zei: “het waren de gelukkigste dagen uit mijn leven in de dorpen te midden van boeren.”

Een aantal werken worden op de piano begeleid door de jonge in Argentinië geboren pianist Joel Gester Suárez, die ook solistisch zal bijdragen!

Voorverkoop via leden en website van Doulce Memoire: €15,-
Aan de zaal: €17,-
Kinderen < 18 jaar: €8,-

Uitvoerenden