zaterdag 10 juli 2021 15:00-16:00 uur

Uitvoerenden zijn het Atlantic Trio – Janneke van Prooijen (viool). Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano) – en bariton Maarten Koningsberger.

 

Maarten Koningsberger en het Atlantic Piano Trio ontmoetten elkaar bij cd-opnames van muziek van de overgrootvader van tv-komiek Tijl Beckand. Het bleek zo’n goede match dat ze graag meer muziek met elkaar wilden maken en alras bleek dat Beethoven prachtige liederen voor deze zeer geslaagde bezetting heeft geschreven. Dit resulteerde in de cd Old Songs Re-Sung, waarop ook gloednieuwe bewerkingen voor deze bezetting van werken van Ravel en Butterworth, van de hand van pianist Bas Verheijden, zijn opgenomen.

 ‘Als de combinatie niet al zou bestaan, zou hij uitgevonden moeten worden. Bariton met piano, viool en cello, een buitengewoon geslaagde samenstelling!’ schreef De Stentor naar aanleiding van deze cd.

Hierna kon de stille wenk van Schubert niet genegeerd worden en zag het nieuwe liedprogramma Nacht und Träume het levenslicht. Liederen als Erlkönig, An die Musik, Der Wanderer, Ständchen, maar ook onbekende liederen van Franz Schubert, kregen door arrangeur Bas Verheijden een geheel andere dimensie door de toevoeging van viool en piano aan de oorspronkelijke pianopartituur. De oren gaan ‘op steeltjes’ door de nieuwe kleuren, terwijl het tegelijk zo ontzettend Schubert blijft.

“Ieder woord geeft hij betekenis, iedere muzikale frase plaatst hij in het juiste verband. Zelfs een eenvoudig coupletlied van Schubert weet Koningsberger door zijn schilderachtige vertelkunst om te toveren tot een rijkgeschakeerd meesterwerk” (De Telegraaf)

 

 

Reserveren

Het is alleen mogelijk de Oosterkerk te bezoeken met een reservering. Je kan via deze pagina één van de beschikbare stoelen reserveren.

Hier kan je meer informatie vinden over de coronamaatregelen die we hebben getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen.

Uitvoerenden