3VIOLAS

In de Oosterkerk:

Biografie

3VIOLAS is een groep bestaande uit drie jonge en gedreven altviolisten. De basis van deze samenwerking is gelegd op het Conservatorium van Amsterdam, waar Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller elkaar hebben leren kennen.

Sinds de oprichting in 2015 hebben de 3VIOLAS op verschillende locaties en festivals gespeeld, waaronder het Grachtenfestival, Ruigklassiek, de Uitmarkt en Entrée Late Night in het Concertgebouw. Ook hebben ze in samenwerking met Classical Music Rave diverse optredens gegeven.

Vanaf mei 2019 is 3VIOLAS Artist in Residence in het VondelCS in Amsterdam.

De muziek die 3VIOLAS maakt bestaat uit eigen muziek en eigen arrangementen van zowel klassieke als actuele muziek, variërend van Tchaikovsky tot aan Swedish House Mafia. Daarnaast is improvisatie een vast onderdeel, wat zorgt voor eigenzinnige optredens.

Het doel waarmee 3VIOLAS het podium op gaat is om een nieuw, breder publiek te bereiken. Ze proberen het muzikale spectrum zo breed mogelijk te zien, waardoor ze constant op zoek zijn naar cross-overs en het vervagen van muzikale stijlgrenzen. Om deze reden geven ze geregeld optredens op ongewone plekken, zoals bijvoorbeeld in oude fabrieken/gebouwen, en op de GVB-pont.

Ze zijn alle drie afkomstig van de altvioolklas van Marjolein Dispa, en hebben allen de klassiek georiënteerde bachelor gevolgd en afgerond.

Hessel, Floris en Geerten spelen alle drie op een instrument hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten fonds.