Arjan Linker

Trombonist/componist

In de Oosterkerk:

Biografie

Arjan Linker (2000) studeert klassiek compositie bij Willem Jeths en Meriç Artaç en klassiek trombone bij Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zijn muzikale activiteiten ontving hij reeds de Koninklijk Conservatoriumprijs voor Jonge Componisten en de Drentse Talentprijs Cultuur.

Zijn muziek werd uitgevoerd door o.a. het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Conservatory of Amsterdam Symphony Orchestra, het Atlas Ensemble, Bram van Sambeek, Brandt Attema en Sebastiaan Kemner op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, de Gaudeamus Muziekweek en de NJO Muziekzomer en in zalen als Het Concertgebouw, TivoliVredenburg en De Doelen.

Als trombonist remplaçeert Arjan bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en geeft hij concerten als solist waarbij hij de trombone regelmatig combineert met electronica. Daarnaast is hij als oprichter, trombonist en componist betrokken bij crossover-ensemble Nachtlicht en richtte hij samen met Niels Jacobs, Tim Ouwejan en Wilco Kamminga het Nymphéas Trombone Quartet op.

 

foto Foppe Schut