Doulce Memoire

Kamerkoor

In de Oosterkerk:

Biografie

Haarlems Kamerkoor Doulce Memoire is opgericht in 1972 en bestaat uit ongeveer 24 enthousiaste geschoolde zangers en staat onder leiding van dirigent Felix van den Hombergh. We zingen graag een gevarieerd repertoire uit alle mogelijke stijlperiodes, vaak a capella, soms met groot orkest, soms met klein ensemble en we werken het liefst met –  jonge-  instrumentale/vocale solisten. Dirigent Felix van den Hombergh staat samen met de programmacommissie garant voor mooie muziek met een interessante programmering.

 

Koorleden en repetities:

De leden van Doulce Memoire hebben allen zangles (gehad), zijn ambitieus en vormen samen een betrokken en gezellig koor. Van alle koorleden verwachten we dat ze thuis studeren en goed voorbereid op de repetities komen. Af en toe zijn er stemgroep repetities  en zingen we tijdens de dinsdagrepetities in kwartetten. Eens per jaar hebben we een koorweekend en ongeveer twee maal per jaar een zogenaamde stampdag.

Naast dit alles kennen we ook de jaarlijkse soiree die gehouden wordt in de zomer. (Bij  een kampvuur wordt heerlijk gegeten, gezongen, gepraat en genoten van prettig gezelschap). Tijdens een koorweekend wordt er hard gewerkt/gerepeteerd, heerlijk gegeten, samen gewandeld en wordt er vaak onder het genot van een hapje en een drankje in de avond door diverse leden opgetreden. Een koorweekend eindigt meestal met een klein (proef)concert op locatie.

 

Hoe vaak geven we een concert?

Doulce Memoire heeft meestal twee grote projecten per kalenderjaar. Daarnaast geven we geregeld een zogenaamd Duinconcert. Op een prachtige, bijna geheime plek in de duinen zingen we een passend programma. Tijdens het concert kan het publiek genieten van meegebrachte drank en hapjes. Muziek, ambiance, natuur, lekker eten en drinken. Wat wil een mens nog meer?

Doulce Memoire zingt vaak mee tijdens het zogenaamde Korenlint dat altijd plaats vindt in onze stad tijdens het tweede weekend van september. Ook verleent het koor eens per twee jaren haar medewerking aan de Koorbiënnale in Haarlem. (Hofjesconcerten en anderszins) Doulce Memoire heeft reizen gemaakt en concerten gegeven in Frankrijk, in Italië en in Roemenië.

 

Foto door Franklin van der Erf