Marion Dumeige

Sopraan

Biografie

Sopraan Marion Dumeige valt op vanwege haar mooie stem, artisticiteit en haar grote muzikale diversiteit in veel verschillende soorten repertoire dat de barokperiode tot de hedendaagse 21e-eeuwse muziek bestrijkt.
In 2017/2018 zal Marion Schönbergs Pierrot Lunaire uitvoeren tijdens een concerttournee in Amsterdam, en zal zij een aantal liedrecitals geven gewijd aan Frans, Spaans en Duits liedrepertoire samen met pianist Aarón Ormaza.
Als lid van het Young Artist Program van het Festival Lyrique de Belle-Ile en Mer zong Marion de rollen van Violette en Manon in delen uit Verdi’s La Traviata en Massenet’s Manon. Tevens zong zij de rol van La Baronne in Offenbach’s La Vie Parisienne en Catherine in zijn operette Pomme d’api.
Marion heeft de sopraansoli gezongen in Vivaldi’s Gloria, Stravinsky’s Mis, het requiem van Mozart en Fauré en in het Stabat Mater van Rheinberger.
Zij studeerde aan het Conservatorium van Caen en het Conservatorium van Rennes. Momenteel is zij bezig haar studie te voltooien aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij deeluitmaakt in het Operabasisklas programma van de Dutch National Opera Academy.