Patrick Karten

Cellist

Activiteiten

Biografie

Patrick begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen, en op zevenjarige leeftijd met cellolessen. Hij begon zijn eerste cellolessen bij Caecilia van Hoof in Den Haag, en vervolgde zijn studies bij Yke Viersen. In 2011 begon hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert.

In 2015 studeerde Patrick met eer af bij Floris Mijnders aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien vervolgt hij zijn masterstudies bij Jelena Ocic in Amsterdam. Hier zal hij afstuderen in het voorjaar van 2018.

Patrick was lid van verschillende orkesten zoals het NJOen hij was aanvoerder van onder anderen het RJSO, het Viotta Jeugdorkest en het Orkest van het Conservatorium van Amsterdam.

Patrick was actief op vele masterclasses in het buitenland. Zo kreeg hij in 2014 de hoogste onderscheiding tijdens de Wiener Meisterkurse onder professor Miklos Perényi. Andere masterclasses volgde hij bij onder anderen Xenia Jankovic, Michel Strauss, Jakob Perenyi, Dmitri Ferschtman, Michael Flaksman, Reinhard Latzko, Enrico Dindo en Antoni Meneses.

In 2014 verving Patrick zijn toenmalig docent Floris Mijnders als solist met het Rijnmonds Symfonie Orkest, waarmee hij Dvorak’s Cello Concert in b-klein speelde.

Ook was Patrick laureaat van meerdere internationale celloconcoursen in Nederland, Bulgarije en Italië.

Patrick speelt op een Maurice Mermillot cello, gebouwd in 1897.