Rutger van Oeveren

Bariton

In de Oosterkerk:

Biografie

Rutger van Oeveren (1994) studeert aan de opleiding oude muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij werd onderwezen door Maarten Koningsberger en momenteel studeert bij Xenia Meijer. Daarnaast volgde hij lessen en masterclasses bij, o.a., Elly Ameling, Margreet Honig, Robert Holl, Peter Kooij, Charles Daniels, Wolfgang Holzmair, Véronique Gens, Roberta Alexander, Henk Neven, Alexander Oliver, Johannette Zomer, Claron McFadden en bij befaamde liedbegeleiders als Roger Vignoles, Eugene Asti, Susan Manoff en Julius Drake, en bij oude muziekspecialisten als Eduardo López Banzo, Fred Jacobs, Shunske Sato, Teunis van der Zwart en Adrián Rodríguez van der Spoel.

Rutger beperkt zich niet tot de oude muziek. Zo verscheen hij meerdere malen als solist in het Duruflé Requiem, het De Profundis van Dupré en de Rückert Lieder van Mahler. Voorjaar 2016 zong hij de voor hem geschreven rol van Jonah in de opera ‘De Tempelberg’ (2016) van Nina Fukuoka.

Daarnaast is Rutger een groot liefhebber van het liedrepertoire. Regelmatig vormt hij een liedduo met Wouter Harbers en Jaap Kooi.

Rutger soleerde onder andere onder leiding van Ed Spanjaard, Paul Dombrecht, Julien Chauvin en Jos van Veldhoven in zalen als TivoliVredenburg (Utrecht) en ’t Muziekgebouw (Amsterdam).

2017 studeerde Rutger af in de filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.