Stephanus Maximilian Harsono

Pianist

Biografie

Stephanus Maximilian Harsono (1996) werd geboren in Semarang, Indonesië. Toen hij zes jaar oud was kreeg hij zijn eerste pianolessen van zijn moeder. Na twee jaar stopte hij met deze lessen, maar ging zelf door met het bestuderen van pianopartituren. Indonesische muziekscholen stuurden hem vanwege zijn talent voor concerttournees naar Europa, Azië en Australië.
Stephan behaalde op zestienjarige leeftijd zijn middelbare schooldiploma in 2013 en begon in dat jaar weer met pianolessen. Op dit moment studeert hij in het vierde jaar van de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Masterclasses volgde hij bij o.a. Jan Wijn, Marcel Baudet, Frank van de Laar, Ralph van Raat, Nicholas Stavy, David Kuyken en Wibi Soejardi.
Tijdens de regiofinale van het Prinses Christinaconcours in Haarlem in 2014 won Stephan de eerste prijs en drong hij door tot de Dag van de Genomineerden in Den Haag. In de Nationale Finale in Den Haag behaalde hij vervolgens de eerste prijs en de publieksprijs.
In 2017 richtte hij samen met zijn pianotrio “Musician’s Corner” op, een Youtubekanaal waarin hij samenwerkt met collega’s om klassieke muziek toegankelijker te maken voor het publiek door middel van een vlogkanaal.
Als solist trad Stephan op het het Nederlands Kamerorkest/NedPho, het Residentie Orkest, Amsterdam Con Brio en het Indonesische SMM JeugOrkest. Hij geeft regelmatig concerten in Europa en Indonesië.