zaterdag 11 april 2020 20:00-22:30 uur

Vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle in de Oosterkerk geplande concerten tot 1 juni 2020 afgelast. Wij hopen de concerten, of een deel daarvan, later in te halen en laten het weten als er daarover meer duidelijk is.

 

Johan de Meij vliegt in april vanuit zijn woonplaats New York naar Amsterdam! En hij brengt een bijzonder cadeautje mee. Amsterdam Brass heeft de eer om de Europese première te verzorgen van zijn stuk ‘Canticles’: een spectaculair concert voor bastrombone en brass band.

De solist is niemand minder dan Brandt Attema (bekend van o.a. het Radio Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazersensemble).

Meer De Meij

Maar er is meer. De avond staat vooral in het teken van de muziek van Johan de Meij. Amsterdam Brass speelt onder andere Extreme Make-over: een wervelende ode aan componist Tsjajkovski. Ook op het programma: Sinfonietta no. 1: geschreven voor de brassbandkampioenschappen in 2011 (Groningen).

Meer Brandt Attema

Ook onze solist zal meerdere keren acte de présence geven. Zo speelt hij naast Canticles ook het stuk ‘SubZERO’ van David Schnyder (arr. Verhelst). Swingende, moderne muziek waarin Brandt werkelijk álles uit zijn bastrombone tovert. Smullen voor koperblazers, maar ook voor alle andere muziekliefhebbers! Wellicht zit er ook nog wel een mooi toegift in…

Muzikale leiding

Amsterdam Brass staat vanavond onder leiding van twee maestro’s. Johan de Meij zal zelf enkele stukken dirigeren. Onze vaste dirigent Paul van Gils neemt de rest van het programma onder zijn hoede.

Kaartverkoop

in de voorverkoop €12,50 // aan de deur €15,-
Bestel hier je kaarten

Uitvoerenden