Verhuur

De Oosterkerk is een klassieke, feestelijke ruimte met een prachtige lichtinval. Dankzij een enorm vrij vloeroppervlak is het de perfecte ruimte voor allerlei verschillende gelegenheden

• plaats voor maximaal 200 bezoekers
  • helemaal in te richten naar jullie smaak
  • mogelijkheid om zelf een cateraar te kiezen
  • keuken en faciliteiten voor het schenken van grote hoeveelheden koffie & thee
  • Van Oeckelen-orgel en Petrof concertvleugel
  • expositieborden met ophangsysteem
  • spreekinstallatie
  • toegankelijk voor invaliden en invalidentoilet
  • (vloer)verwarming

Stuur voor meer informatie, een rondleiding of een afspraak een e-mail naar verhuur@oosterkerk-amsterdam.nl of gebruik het contactformulier op deze website.

De Oosterkerk is zeer geschikt voor het geven van concerten. Op het Van Oeckelenorgel wordt meermaals per jaar gespeeld door toonaangevende Nederlandse en buitenlandse organisten. De vaste organist van de Oosterkerk is Henk Verhoef. Meer over het orgel en over historie en dispositie van het instrument vind je hier. De Oosterkerk beschikt over een eigen concertvleugel.

Stichting Oosterkerk organiseert zelf ook een serie concerten. Iedere maand zijn er concerten op een zondag, een dinsdagavond en een vrijdagmiddag. Er is plaats voor jong talent en recentelijk afgestudeerden die aan de weg timmeren. Ook verschillende vakmusici die al jaren in het beroepsveld meedraaien, vinden jaarlijks hun weg naar de Oosterkerk.

Promotie, lustrum, afscheid, jubileum of pensionering?

De Oosterkerk heeft u een authentieke, historische omgeving te bieden, als u wat te vieren heeft. Overdag stroomt het licht van vier kanten het gebouw binnen. ’s Avonds is de kerk sfeervol te verlichten. Een professionele cateraar kan veel, zo niet alles in de kerk organiseren, zodat u op een onvergetelijke dag zult kunnen terugkijken.

De Oosterkerk is een goed bereikbare en betaalbare locatie voor een informatiebijeenkomst, mini-congres of seminar voor beroepsorganisaties, brancheverenigingen en/of lokale overheden. De Stichting heeft ca. 20 podiumdelen en beschikt over eigen basisfaciliteiten voor audio. Ook kunnen wij koffie en thee serveren aan een grote groep mensen.

De Oosterkerk is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam. De kerk ligt midden op de Oostelijke Eilanden, aan de Nieuwe Vaart, en is zeer geschikt voor een mooie trouwceremonie, een bijbehorende dienst, een receptie en/of diner.

De Oosterkerk biedt een prettige, beschermende omgeving voor wie een overleden geliefde met familie en vrienden wil gedenken. Vraag ernaar bij de begrafenisondernemer.

Het daglicht komt ‘met bakken tegelijk’ de Oosterkerk ingestroomd. De kerk heeft aan alle zijden hoge ramen en de mate waarin de omliggende bebouwing het licht tegenhoudt, is beperkt. Ben je als fotograaf, videokunstenaar of producent op zoek naar een daglichtstudio, kom dan eens langs en ervaar het zelf.

Dankzij de vloerverwarming is de Oosterkerk zelfs in de winter geschikt als yoga-studio. Wil jij als yoga-docent aan een grote groep les geven? In de Oosterkerk vind je de rust en de ruimte.

Van tijd tot tijd is er in de kerk zelf (glazen kantoren) en in de kosterswoning kantoorruimte beschikbaar. Neem contact op met het beheer voor meer informatie. Hier vind je een overzicht van onze huidige kantoorhuurders.

Voor een volledig verzorgd evenement, seminar, bruiloft of diner: neem contact op met Jasmijn Kooijmans via info@jasmijnkooijmans.nl of 06-47844324. Jasmijn Kooijmans is als professioneel eventplanner verbonden aan de Oosterkerk. Zij verzorgt voor vele evenementen en bruiloften de ontvangst van de gasten, de aankleding van de kerk en de catering.