vrijdag 28 mei 2021 09:00-12:00 uur

Hoe kun je herstellen als je lichaam niet meewerkt? Hoe herbouw je een stad getroffen door een catastrofe? En hoe houd je een tentoonstelling tijdens een pandemie?

De internationaal erkende kunstenaar Jamal Khamis werd geconfronteerd met deze lastige vragen. Kunst is het gereedschap waarmee hij zichzelf kon helpen. En nu wil hij met dezelfde kunstwerken zijn steentje bijdragen aan de kunstscene in Amsterdam en een verwoeste stad in Libanon.

 

De expositie bestaat uit een nieuwe collectie aan levensgrote en kleurrijke schilderijen van Khamis. Om de werken te creëren liet hij zich inspireren door de muziek van Wagner, de gedichten van Baudelaire, de filosofieën van Hegel en de stem van Fairuz. Met de expositie wordt geld ingezameld voor slachtoffers van de explosie in Beiroet. War Child gebruikt de opbrengsten om kinderen en families in Libanon van hulp te voorzien.

 

Op zondag 23 mei vindt tussen 16:00 en 18:00 de grote opening plaats die alleen op uitnodiging is te bezoeken. Van maandag 24 mei t/m zaterdag 29 mei is de tentoonstelling open voor het grote publiek. Elke dag van 09:00 tot 18:00 zijn de kunstwerken geheel gratis te bezichtigen in de Oosterkerk. Er zijn gereserveerde tijdsloten voor een maximaal aantal bezoekers en er wordt anderhalve meter afstand gehanteerd. Mondkapjes zijn verplicht.

 

Reserveer gratis een tijdslot op www.helendoorkunst.nl.