zaterdag 26 juni 2021 15:00-16:20 uur

Het Frank Bridge Pianokwartet speelt een prachtig romantisch programma dat eind 19e-eeuwse kleuren uit verschillende Europese landen verenigt: Duitsland en Tsjechië. Het derde pianokwartet van Brahms in combinatie met het prachtige eerste pianokwartet van Dvořák.

Dvořák’s eerste pianokwartet dateert uit 1875. Dvořák schreef het in opdracht van zijn uitgever Simrock die goed aan Dvořák’s werk verdiende. Daarnaast speelde het succes van Brahms’ werken voor dezelfde bezetting uit dezelfde periode waarschijnlijk een rol. Dvořák schreef het werk toen hij al grote internationale bekendheid had. Zoals vaker in zijn werk zijn volkmuziek-elementen terug te horen.

Brahms’ derde en laatste pianokwartet wordt ook wel het Werther Quartet genoemd naar Goethe’s ‘Lijden van de jonge Werther’. In het eerste deel de verwerking van Robert Schumann’s Clara thema als verwijzing naar de levenslange vriendschap met Clara Schumann.

 

Frank Bridge Pianokwartet
Jacob Plooij – viool
Örzse Adam – altviool
Florien Hamer – cello
Hans van Beelen – piano

Tussen de stukken zal er een korte pauze zijn voor de musici. Bezoekers moeten echter op hun plek blijven i.v.m de coronamaatregelen. Het concert duurt tot ongeveer 16:20 uur.

 

Fonds Podiumkunsten

Dit concert valt binnen de Balkonscènes regeling van het Fonds Podiumkunsten.

 

 

 

Reserveren

Het is alleen mogelijk de Oosterkerk te bezoeken met een reservering. Je kan via deze pagina één van de beschikbare stoelen reserveren.

Hier kan je meer informatie vinden over de coronamaatregelen die we hebben getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen.

Uitvoerenden