Ardemus Quartet

Saxofoonkwartet

Vier veelbelovende klassieke saxofonisten met een grote liefde voor kamermuziek.

In de Oosterkerk:

Biografie

Gepassioneerd, vurig en gedreven. Vier jonge en veelbelovende klassieke saxofonisten met een grote liefde voor kamermuziek.

  • Lisa Wyss (sopraansaxofoon)
  • Lovro Mercep (altsaxofoon)
  • Jenita Veurink (tenorsaxofoon)
  • Yo-yo Su (baritonsaxofoon)

De vier musici van het Ardemus Quartet leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeren bij één van de meest gerenomeerde saxofonisten van Nederland, Arno Bornkamp. Vanaf het eerste moment voelden zij een natuurlijke manier van samenspelen en al snel sloeg de muzikale vonk over.

Sinds de oprichting van het ensemble in 2014 speelt het Ardemus Quartet in Nederland en in andere landen van Europa. Het kwartet heeft o.a. opgetreden tijdens het Holland Festival, het SAX14 Festival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en tijdens de Uitmarkt in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw.

Als toevoeging op het originele saxofoon kwartet repertoire speelt het Ardemus Quartet bewerkingen van bijvoorbeeld blaaskwintetten en strijkkwartetten.

Om zich artistiek te verdiepen volgt het kwartet lessen van Arno Bornkamp en van Sven Arne Tepl, voormalig altviolist van het Utrecht Sring Quartet. Bovendien kregen de vier musici masterclasses van saxofonist Vincent David en Gustavo Trujillo, componist en docent muziektheorie.

 

“Het Ardemus Saxophone Quartet is een ongelooflijk gedreven ensemble van top musici. Naast hun technische capaciteiten ben ik erg onder de indruk van de hoge mate van muzikaliteit, hun gevoel voor stijl en hun sterke aanwezigheid op het podium.”

Sven Arne Tep, docent voor kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam

 

“Deze vier musici, van verschillende nationaliteiten, hebben de krachen gebundeld en in de relatief korte zijd van hun bestaan een hoog niveau opgebouwd. Dat hoge speelniveau wordt ondersteund door een grote spelvreugde en een aanstekelijke muzikaliteit.”

Arno Borkamp, saxofoondocent aan het Conservatorium van Amsterdam