Diana Kantner

Mezzosopraan

In de Oosterkerk:

Biografie

De jonge mezzosopraan Diana Kantner, geboren in Wenen, is haar musicale carrière begonnen in het jeugdkoor van de Weense Staatsopera. Na haar studie in Saarbrücken (Duitsland), volgt zij nu het masterprogramma Vocal studies aan het Conservatorium van Amsterdam.

Sinds het begin van haar professionele vorming heeft Diana als solist opgetreden in Duitsland, Oostenrijk, Italie, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Na haar debuut als 3e Edelknabe in Wagner’s “Tannhäuser”, heeft zij hoofdrollen vervult als Atis in deopera “Croesus” (R. Keiser), Nancy in “Albert Herring” (B. Britten), en een beurs toegewezen gekregen om Susanna in “Le nozze di Figaro” (W. A. Mozart) op het Mediterranean Opera Studio and Festival in Sicilie te vertolken.

Toekomstige optredens omvatten de titelrol in “Peter Pan” met de Junge Oper Rhein-Main, fragmenten uit de rol van Octavian uit “Der Rosenkavalier” (R. Strauss) met het Philharmonisch Orkest van het Conservatorium van Amsterdam, alsmede een nieuwjaarsconcert met het Symphonic Orchestra Saarlouis.