Jeff Heijne

Gitarist

In de Oosterkerk:

Biografie

Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaarspelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Tien jaar later werd hij toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam en koos hij neerlands bekendste flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel tot docent van zijn hoofdvak: flamenco.

Nu zes jaar later is Jeff daar inmiddels succesvol afgestudeerd, heeft hij een solo CD gemaakt en een CD-presentatie gegeven in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Met de opbrengst van de CD heeft hij €4000,- opgehaald en geschonken aan een goed doel. Jeff speelde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band o.a. op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met Trio Mañanitas speelde Jeff tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

Momenteel studeert hij Master in flamenco aan hetzelfde conservatorium.

Hij volgde cursussen bij Spanje’s grootste flamenco gitaristen zoals Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito en treedt op in binnen- en buitenland, solo als samen met andere artiesten zoals met de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band, Trio Mañanitas en als duo met Mark Nieuwenhuis.

Dit jaar speelt hij met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aquador’) in het Zaantheater.

 

CD’S

  • 2013 ‘Los Sentimientos del Flamenco’ solo album
  • 2014 Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band, EP
  • 2014 ‘Jaleo Holandés’: The BvR Flamenco Big Band
  • 2015 Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band
  • 2015 Mark Nieuwenhuis & Jeff Heijne