Ketevan Sharumashvili

Pianiste

Biografie

“I had the great pleasure to listen to Mrs. Ketevan Sharumashvili. She is not only an excellent pianist and a wonderful musician but she also tries and succeeds to understand the deeper meaning of the works she performs,  such as Beethoven’s Sonata opus 110. As for her virtuosity, her interpretation of Gnomenreigen by Liszt was the greatest I have ever heard since György Cziffra’s. “

– Cyprien Katsaris

 

De Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili genoot met twee masters en het diploma van concertpianiste een imposante opleiding die ze in 2015 succesvol afsloot bij Naum Grubert en Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Eerder, in 2010, behaalt ze haar eerste Master aan het staatsconservatorium van Tbilisi. In 2011 studeert Ketevan in Hamburg aan de Hochschule für Musik und Theater. Daar legt ze in 2013 het  ‘Konzertexamen’ excellent af, en behaalt daarmee het diploma Concertpianist.

Ketevan is prijswinnares van meerdere internationale competities in Georgië, Frankrijk, Italië, Griekenland en Holland. Ze won onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competition in Vercelli – Italië, ontving de derde prijs bij de Lagny-Sur Marne Competitie in Frankrijk en won de eerste prijs en de ‘Special Price of the Jury’ in the Pianale competition in Duitsland.

Ketevan volgde ook Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Konstantin Scherbakov die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit.

Sinds 2017 woont Ketevan in Nederland waar ze een dynamisch muziekleven leidt als pianosoliste en kamermusicus. Ze trad hier ondere andere op op het Cityproms Festival Leeuwarden, de International Piano Series in Bilthoven, Theater aan de Parade in Den Bosch, het Kamer Muziek Festival in Hoorn en het Liszt-kring Festival in Utrecht.

Op uitnodiging van de Palm Music Foundation heeft Ketevan onlangs een CD opgenomen. Dit is een uniek document met nooit eerder opgenomen materiaal van onbekende Antilliaanse componisten. Deze CD komt binnenkort uit.

 

www.ketisharu.com