María Sánchez Ramírez

Celliste

In de Oosterkerk:

Biografie

Geboren in Toledo (Spanje), voltooide ze haar cello- en kamermuziekstudies aan het Conservatorio Superior de Música Jesús Guridi in Vitoria met de leraar Itziar Atutxa. In 1999 verhuisde María naar Nederland om barokcello en klassieke cello te studeren bij Jaap ter Linden en Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag waar ze in 2003 en 2005 haar diploma’s behaalde.

María is lid van het ensemble “Musica Poetica”. Ze werkt ook samen met andere groepen en orkesten waarmee ze heeft opgetreden op festivals en locaties in heel Europa. Ze werkte met dirigenten zoals Jos van Veldhoven, Macus Creed, Jacques Ogg, Adrian Rodriguez van der Spoel of Federico María Sardelli.

María speelde in verschillende opnames voor de labels Verso, K617 en Challenge Records en voor verschillende Europese klassieke radiokanalen als Radio 4 (Nederland), Radio Catalunya (Spanje) of Orff radio (Oostenrijk).

De afgelopen jaren is ze uitgenodigd om barokcellocursussen en masterclasses te geven in Nederland en in verschillende conservatoria in Spanje. Ze was ook cello-leraar in de “Curso de Música Barroca de Denia” (Alicante).