Marion von Tilzer

Pianiste/componiste

In de Oosterkerk:

Biografie

Marion von Tilzer is pianiste en componiste – een intrigerende muzikante, die uiteenlopende muzikale stijlen op een verrassende en originele manier weet te combineren. Met haar synthese van klassieke Indiase en hedendaagse muziek heeft ze samengewerkt met musici en choreografen over de hele wereld, als componiste en uitvoerend musicus in haar eigen ensembles. Mede dankzij de beeldende kracht van haar composities is haar muziek gebruikt in documentaires, films en televisieseries. Marions projecten werden verbazingwekkend, fascinerend en toegankelijk genoemd.

In oktober 2012 ontving zij het eerste Prijs van de Donemus Compositieopdracht Prijs voor Vrouwelijke Componisten voor de compositie ‘Rote Schuhe’. Het stuk zal volgend jaar door het Nederlandse ensemble ‘De Bezetting speelt’ worden utgevoerd.

Onlangs heeft Marion met haar kamermuziekensemble haar uitstekend besproken derde cd Kirvani Revisited opgenomen. In opdracht van de Duitse WDR Radio Symfonie Orkest in Keulen heeft ze twee composities voor orkest geschreven, waarvoor ze een eervolle vermelding ontving (Theodore Front Prize). Een compositie die ze schreef voor de stad Amsterdam ging in het Concertgebouw in première. Momenteel werkt Marion aan enkele composities voor solo-piano, die binnenkort zullen worden uitgevoerd en geregistreerd.

Marion, die in Oostenrijk werd geboren, woont in Amsterdam, waar ze klassiek piano heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam

(Sander Hoving)