Oda Zoe Hochscheid

Mezzosopraan

In de Oosterkerk:

Biografie

Oda Zoe Hochscheid, mezzosopraan, studeerde muziektheorie aan het Conservatorium van Amsterdam, en vervolgens klassiek zang aan de “Scuola Civica Claudio Abbado” in Milaan en aan het Conservatorium “G. Nicolini” van Piacenza. Onder leiding van haar docenten Adelisa Tabiadon, Luca Gorla e Loris Peverada behaalde ze haar Masterdiploma, met specialisatie Opera Buffa, cum laude. Oda verdiepte haar stilistische kennis bij Ton Koopman, Carolyn Watkinson, Bruno de Simone, Sara Mingardo, Mara Galassi, Deda Cristina Colonna en anderen.

Ze debuteerde de volgende operarollen: Rosina in Rossini’s “Barbiere di Siviglia”, Ariodante in de gelijknamige opera van Handel, Vespetta in Albinoni’s intermezzo “Pimpinone”, Proserpina in Peri’s “Euridice”; Sorceress e Spirit in Purcell’s “Dido and Aeneas”; Die Hexe in Humperdinck’s “Hänsel und Gretel”. Een live opname van het intermezzo Pimpinone, door CD label “Casa Bongiovanni”, is sinds 2011 verkrijgbaar.

Oda heeft bovendien een brede ervaring in het uitvoeren van kamermuziek uit stijlperiodes van 1700 tot heden, en van symfonisch-geestelijk repertoire. Onder andere zong ze als soliste in de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Stabat Mater van Pergolesi, in de Messiah van Handel en in het paasoratorium van Bach.

Oda woont in Italië en is, naast haar podium activiteit die zich voornamelijk in Nederland en Italië afspeelt, een gepassioneerde zangdocente. Ze schreef een innovatieve zangmethode voor kinderen en jeugd vanaf 6 jaar en ouder getiteld “Robin” en doceert momenteel bij de jong talent afdeling van het Conservatorium van Brescia.

 

www.odazoehochscheid.com