Renate Apperloo

Celliste

In de Oosterkerk:

Biografie

Renate Apperloo (1995) studeert cello bij Michael Stirling en Gideon den Herder aan het Conservatorium van Amsterdam. Hieraan voorafgaand studeerde ze bij onder anderen Paul Uyterlinde en Floris Mijnders.

Ze volgt regelmatig masterclasses bij gerenommeerde musici uit heel Europa waaronder: Leonid Gorokhov, Maria Kliegel, Jerome Pernoo, Xenia Jankovich en Pieter Wispelwey.

Renate is prijswinnares van het Prinses Christina Concours en was meerdere malen te horen op Radio 4. Als soliste debuteerde ze in oktober 2017 Tsjaikovski’s Rococo Variaties met het Mozartorkest. Daaropvolgend soleerde ze in april 2018 het Dubbelconcert van Brahms metSymfonieorkest Haerlem.

Renate is voortdurend actief in verschillende kamermuziek ensembles en momenteel celliste in het Helikon Strijkkwartet (opgericht in september 2015). Het Helikon is sinds 2017 in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie en volgde coaching bij onder anderen: Quatuor Danel en Eberhard Feltz. Ze gaven concerten in onder andere het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en Tivoli Vredenburg.

Uit interesse voor de barok en authentieke uitvoeringspraktijk, ontvangt ze sinds 2016 Barokcellolessen van Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam.