Satomi Chihara

Pianiste

Biografie

Satomi Chihara (1996) begon haar pianocarrière met privé-lessen op 3-jarige leeftijd. Haar docent zag al snel haar potentie en verwees haar door naar de Toho Gahuen Music High School. In 2008 heeft ze deel genomen aan het Melos Music Seminar te Wenen, waar ze masterclasses heeft gevolgd bij Avo Kuyumijan.
Na het horen van Willem Brons tijdens een concert in 2013, besloot ze Japan te verlaten om haar muzikale onderwijs voort te zetten onder zijn toezicht aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft ze een 3de prijs tijdens zowel het YPF (2015) als het Prinses Christina Concours (2016) gewonnen. In 2015 heeft ze deelgenomen aan de International Summer Academy in Marktoberdorf, waar ze tevens heeft mogen spelen in het slotconcert. Ook heeft ze masterclasses mogen volgen gedurende het International Holland Music Sessions in 2017 bij Claudio Martinez Mehner.
Als laatste student van Willem Brons heeft ze vorig jaar eindexamen gedaan voor haar piano-bachelor als beste leerling van haar jaar, waarbij de speciale talent-gerichte beurs haar toegekend werd door het Jacques Vonk fonds.
Op het moment studeert ze bij haar nieuwe professor Naum Gruber voor haar master aan het Conservatorium van Amsterdam.