Vincent van Amsterdam

Accordeonist

Biografie

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen. Vincent is als docent nu verbonden aan ditzelfde Conservatorium.

Vincent‘s repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent contact gezocht met diverse Nederlandse componisten wat resulteerde in meerdere wereldpremières.

Vincent heeft vele concerten gegeven en tournees gehad in het binnen- en buitenland. Hij speelt ook kamermuziek met o.a het Van Amsterdam Duo waarmee hij ook twee cd’s heeft gemaakt ‘‘A Flight Beyond the Time’ (2012) en ‘Chanson Russe’ (2016). Als solist heeft Vincent in 2014 de cd ‘’ClassicalAccordion’’ gepresenteerd en zijn tweede solo-cd is gebaseerd op zijn Dutch Classical Talent programma ‘’Red, Dark and Blue’ (2017). In september 2019 heeft Vincent op het label Odradek als eerste Nederlandse accordeonist een cd uitgebracht met de gehele Goldberg Variaties van J.S. Bach.

Daarnaast heeft Vincent gesoleerd met diverse orkesten, waaronder in 2019 met het Nederlands Kamerorkest met een wereldpremière van W. Jeths.