Drie masterstudenten compositie van het Conservatorium van Amsterdam presenteren muziek voor kamerkoor geïnspireerd door 15de en 16de eeuwse Nederlandse zettingen van ‘fors seulement’ en de hopeloosheid en eenzaamheid die daarin werd verbeeld.

Carlo Diaz creëert een dialoog tussen heidendom en christendom in Angelsaksisch Engeland met reconstructies en re-composities van Angelsaksische liederen over het lot en het lijden. Simon Knighton gebruikt een Dada knip-en-plaktechniek om een stuk te construeren rond de tekst van Gabriel Garcia Marquez’s 100 Years of Solitude. Boris Bezemer zette Charles Bukowski’s gedicht the laughing heart op muziek met zijn recent onderzochte techniek van blok-compositie. Deze drie nieuwe werken zullen worden gepresenteerd naast vier versies van fors seulement van Matthaeus Pipelare, Adriaan Willaert en twee anonieme componisten.

Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op de (meestal) derde zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en derde vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

OV: Bus 22 stopt op loopafstand van de Oosterkerk: halte Wittenburgergracht

Parkeren in de buurt: