zaterdag 26 maart 2022 20:15-21:45 uur

In dit wonderlijke programma van het Amsterdam Music Collective, verkennen we de verschillende delen van de dag door het oog van verschillende componisten.

We breken het ijs met een Aubade. Dit specifieke muziekstuk wordt algemeen beschouwd als een liefdeslied dat gezongen wordt als geliefden afscheid nemen. Het kan ook worden beschouwd als een lied of instrumentale compositie dat de dageraad beschrijft, begeleidt of oproept. Daarna volgt Kodály’s Intermezzo dat, in een simpele A-B-A vorm, het karakter heeft van een ontspannen serenade. Dit intermezzo vormt de perfecte aanloop naar de volgende twee stukken op het programma: de ontspannen sfeer hint naar Dohnányi’s Serenade in C majeur en, in de woorden van een anonieme Engelse schrijver, “klinkt het Intermezzo nogal als Dvorák met een licht Hongaars accent”. Dat laatste brengt ons bij het Strijkkwartet Op. 77 in G majeur van Dvořák.

 

Amsterdam Music Collective
Het eind vorig jaar opgerichte Amsterdam Music Collective (AMC) brengt de grote werken van het orkestrepertoire aangepast voor een kleinere bezetting naar het publiek, ontdekt nieuwe geluiden en interpreteert ze vanuit een dynamisch en aantrekkelijk oogpunt. De AMC-leden behoren tot enkele van de beste orkesten van Nederland, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouworkest.

 

Het programma:

Aubade – G. Enescu
Intermezzo – Z. Kodály
Serenade, Op. 10 – E. Dohnányi

String Quintet, Op. 77 – A. Dvořák

 

Kaartverkoop

regulier (35+): €20,-
16-35 jaar: €10,-
Onder de 16 jaar: gratis

Bestel je kaarten via de website van Amsterdam Music Collective: https://www.amsterdammusiccollective.com/event-details/enescu-kodaly-dohnanyi-dvorak

Uitvoerenden