dinsdag 7 september 2021 20:00-21:15 uur

Een waterbron die tussen de rotsen uitbreekt, een kreek, rivier, oceaan… Allemaal water en even betoverend, maar tegelijkertijd heel verschillend van vorm, geluid en kracht. Dit typeert het programma dat Grimm Duette presenteert.

Het bestaat uit diep in de Russische muziektraditie gewortelde muziek, vol kleuren en wendingen, en toch zo wonderbaarlijk contrasterend. De muziek is abstract en programmatisch, eenvoudig en virtuoos, met werken die speciaal voor twee violen zijn geschreven en voor twee violen gearrangeerde orkestrale muziek.

 

Op het programma staat:

Reinhold Glière: 12 Duos for 2 Violins, Op.49 (1909)
Nikolai Rimsky-Korsakov: Scheherazade suite Op. 35 (1888) (arr. Kulina & Portugal)

 

Grimm Duette legt zich toe op het vertellen van muzikale verhalen en bestaat uit Natalie Kulina en Francisca Portugal, die respectievelijk uit Tsjechië en Portugal komen en elkaar ontmoetten op het Conservatorium van Amsterdam. Afzonderlijk zijn de violistes ervaren solisten en kamermusici, maar samen vormen ze een sterk team dat zoekt naar verborgen verbanden en toevalligheden in muziek, geschiedenis en het leven.

Ze combineren repertoire uit alle muzikale periodes en genres. Het duo arrangeert beroemde virtuoze vioolstukken en zelfs symfonische werken met als doel een zo breed mogelijk spectrum van klassieke muziek te kunnen presenteren.

 

Reserveren

Het is alleen mogelijk de Oosterkerk te bezoeken met een reservering. Je kan via deze pagina één van de beschikbare stoelen reserveren.

Hier kan je meer informatie vinden over de coronamaatregelen die we hebben getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen.

Uitvoerenden