zaterdag 19 december 2015 20:00-22:00 uur
Oosterkerk Amsterdam kerst

Op zaterdag 19 december om 20.00 uur trakteert het Muziekgezelschap Wittenburg samen met het Eilandenkoor en zanger Bill Monsour bewoners van de Oostelijke Eilanden (en iedereen daarbuiten) op een gratis kerstconcert met glaasje glühwein/warme chocomel.

Kerstconcert door Muziekgezelschap Wittenburg,o.l.v. Anne Jans, m.m.v. Het Eilandenkoor, o.l.v. Andreas Mehringer, en zanger Bill Monsour.

Opgericht 27 maart 1936, vindt Muziekgezelschap Wittenburg haar oorsprong op Wittenburg als fanfare met een zeer gewaardeerde Tamboergroep. Zij bracht muziek in de straten van Amsterdam op de Oostelijke eilanden.

De eilanden met een roemruchte geschiedenis van VOC, Marine Magazijn, het huidige scheepvaartmuseum, en talloze scheepswerven. Generaties lang woonden en werkten, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, Wittenburgers op Wittenburg. Hierop is een basis voor een hecht verenigingsleven gevormd.

Inmiddels is MGW een harmonieorkest, komen onze leden lang niet meer allemaal van de Oostelijke Eilanden, en spelen we een gevarieerd repertoire met o.a. bewerkingen van klassieke muziek, blues, folk, jazz, ballads met af en toe een mars om het verleden levend te houden. Op dit moment telt het orkest 28 leden met als instrumentale bezetting: klarinetten, trompetten, dwarsfluiten, saxofoons, tuba, euphonium, fagot en slagwerk.

Het Eilandenkoor bestaat uit 15 leden, allen eilanden-bewoners/buurtgenoten. Sommigen zijn al meer dan 10 jaar lid!

Helaas gaat dirigent Andreas Mehringer het koor verlaten. Hij gaat met zijn jonge gezin naar Duitsland. Hoe het verder zal gaan met dit trouwe buurtkoor is nog onbekend, maar vanavond zingen we nog uit volle borst voor u.

Iedereen is welkom!

Uitvoerenden