Muziekgezelschap Wittenburg

Harmonieorkest

Onder leiding van Thomas Eveleens

Opgericht 27 maart 1936.

MGW vindt haar oorsprong op Wittenburg als fanfare met een zeer gewaardeerde Tamboergroep. Zij bracht muziek in de straten van Amsterdam op de Oostelijke eilanden.

De eilanden met een roemruchte geschiedenis van VOC, Marine Magazijn, het huidige scheepvaartmuseum, en talloze scheepswerven. Generaties lang woonden en werkten, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, Wittenburgers op Wittenburg. Hierop is een basis voor een hecht verenigingsleven gevormd.

Inmiddels is MGW een harmonieorkest, komen onze leden lang niet meer allemaal van de Oostelijke Eilanden, en spelen we een gevarieerd repertoire met o.a. bewerkingen van klassieke muziek, blues, folk, jazz, ballads met af en toe een mars om het verleden levend te houden.

Muziekgezelschap Wittenburg Oosterkerk

We laten ons graag horen in de buurt. We spelen bij straatfeesten en openingen, geven een Kerst- of Nieuwjaarsconcert in de Oosterkerk en in de repetitiezaal organiseren we een voorjaarsconcert voor onze donateurs en bekenden.

Per jaar hebben we minimaal vier optredens en een muzikale verenigingsdag met gastdirigent.

Op dit moment telt het orkest 28 leden met als instrumentale bezetting: klarinetten, trompetten, dwarsfluiten, saxofoons, tuba, euphonium, fagot en slagwerk.