vrijdag 21 december 2018 20:00-22:00 uur

Muziekgezelschap Wittenburg trakteert buurtbewoners op een gratis kerstconcert. Iedereen is welkom!

Muziek Gezelschap Wittenburg heeft ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld. Zoals in voorgaande jaren zijn er gastoptredens van het Eilandenkoor onder leiding van Elizaveta Agrafenina en zingt Bill Monsour prachtige kerstliederen. Muziek Gezelschap Wittenburg staat onder leiding van Maarten Bos.
De toegang is gratis maar wij vragen u om een vrijwillige bijdrage om de kosten zowel voor Muziekgezelschap Wittenburg als voor de Oosterkerk te drukken.
De kerk gaat om 19:30 uur open voor publiek en het concert begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Voor het concert en in de pauze zal er koffie, thee en glühwein zijn.

 

 

Over het muziekgezelschap

Opgericht 27 maart 1936, vindt Muziekgezelschap Wittenburg haar oorsprong op Wittenburg als fanfare met een zeer gewaardeerde Tamboergroep. Zij bracht muziek in de straten van Amsterdam op de Oostelijke eilanden.
De eilanden met een roemruchte geschiedenis van VOC, Marine Magazijn, het huidige scheepvaartmuseum, en talloze scheepswerven. Generaties lang woonden en werkten, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, Wittenburgers op Wittenburg. Hierop is een basis voor een hecht verenigingsleven gevormd.
Inmiddels is MGW een harmonieorkest, komen onze leden lang niet meer allemaal van de Oostelijke Eilanden, en spelen we een gevarieerd repertoire met o.a. bewerkingen van klassieke muziek, blues, folk, jazz, ballads met af en toe een mars om het verleden levend te houden. Op dit moment telt het orkest 21 leden met als instrumentale bezetting: klarinetten, trompetten, dwarsfluiten, saxofoons, tuba, euphonium en slagwerk.

Zie ook mgwittenburg.nl

Uitvoerenden