vrijdag 22 december 2017 20:00-22:00 uur

Muziekgezelschap Wittenburg trakteert – samen met het Vierwindenkoor, het Eilandenkoor en zanger Bill Monsour – buurtbewoners op een gratis kerstconcert. Iedereen is welkom!

Voor het concert en in de pauze zal er koffie, thee en glühwein zijn. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Uitvoerenden:
Muziek Gezelschap Wittenburg, o.l.v. Thomas Eveleens
met medewerking van:
Bill Monsour (zang)
Vierwindenkoor o.l.v. Sjoerd Haver
Eilandenkoor o.l.v. Elizaveta Agrafenina

 

 

Over het muziekgezelschap

Opgericht 27 maart 1936, vindt Muziekgezelschap Wittenburg haar oorsprong op Wittenburg als fanfare met een zeer gewaardeerde Tamboergroep. Zij bracht muziek in de straten van Amsterdam op de Oostelijke eilanden.
De eilanden met een roemruchte geschiedenis van VOC, Marine Magazijn, het huidige scheepvaartmuseum, en talloze scheepswerven. Generaties lang woonden en werkten, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, Wittenburgers op Wittenburg. Hierop is een basis voor een hecht verenigingsleven gevormd.
Inmiddels is MGW een harmonieorkest, komen onze leden lang niet meer allemaal van de Oostelijke Eilanden, en spelen we een gevarieerd repertoire met o.a. bewerkingen van klassieke muziek, blues, folk, jazz, ballads met af en toe een mars om het verleden levend te houden. Op dit moment telt het orkest 21 leden met als instrumentale bezetting: klarinetten, trompetten, dwarsfluiten, saxofoons, tuba, euphonium en slagwerk.

Zie ook mgwittenburg.nl

 

Bereikbaarheid

OV: Bus 22 stopt op loopafstand van de Oosterkerk: halte Wittenburgergracht

Parkeren in de buurt:
ma-za 9.00-21.00 uur – 3 euro per uur
zon- & feestdagen – gratis

Uitvoerenden