zaterdag 14 december 2019 20:15-22:00 uur

Een unieke samenstelling van muziek rondom dit veelbezongen thema. De Utrechtse Studenten Cantorij zingt op 14 december onder leiding van Imre Ploeg een greep uit het immens grote aanbod van kerstmuziek.

A cappella, divers, toegankelijk, vernieuwend en levendig. Een warm concert om bij weg te dromen, met momenten van herkenning en juist ook met verrassingen. Met zowel modern werk van onder andere Britten, Whitacre, Pärt en Schnittke als prachtige muziek uit eerdere eeuwen zet de USCantorij een afwisselend programma neer. Spaanse muziek, Renaissancemuziek, Spirituals en meer; voor ieder wat wils.

 

De USCantorij voert vaak moderne muziek uit en dat zal ook deze concerten aan bod komen. De titel van dit project ontleent zich aan het stuk A Boy Was Born van Benjamin Britten. Het verwarmende Alleluia van Eric Whitacre en drie heilige hymnen van Alfred Schnittke sluiten aan bij dit thema. Verder worden The Deer’s Cry van Arvo Pärt en vier wiegeliedjes van Veljo Tormis uitgevoerd.

 

Naast modern werk zingt de USCantorij prachtige muziek uit eerdere eeuwen, zoals O nata lux de lumine van Thomas Tallis en het uitdagende Pastores Loquebantur van de Spaanse renaissancecomponist Francisco Guerrero. De Spaanse sferen blijven nog even hangen met twee delen uit de kerstcyclus Navidad Nuestra van de Argentijnse componist Ramirez.

 

Tijdens dit programma wordt er ook een uitstapje genomen naar de lichtere muziek: de swingende spirituals Ain’t that-a rockin en Where Riches is Everlasting van respectievelijk Stacey Gibbs en Bob Chilcott zorgen voor een bijzondere afwisseling. Het programma wordt aangevuld met muziek van onder andere Einfelde en Lukaszewski.

 

Kaarten:
Online: €9,50 (studenten, 65+) en €15,00 (regulier)
Aan de deur: €11,00 (studenten, 65+) en €16.50 (regulier)
Vanaf 5 personen geldt een groepskorting van €1,50 pp

Kaarten te koop en meer informatie via www.uscantorij.nl

Uitvoerenden