Floor Le Coultre

Violiste/altvioliste

Biografie

Floor Le Coultre werd benoemd tot Jong Muziektalent Nederland in 2011 en sloot in 2014 haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’ als leerling van o.a. Ilona Sie Dhian Ho en Pavel Vernikov. Zij heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief musicus, won vele prijzen en trad op door heel Europa, China, Zuid-Korea, Zuid-Amerika en de USA.

Daarnaast is Floor een veelgevraagd kamermusicus in verschillende vaste ensembles (o.a. Het Hermitage Kwartet, duo met pianist Maarten den Hengst en duo LeCoultre&VanHees) en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Peter de Grote Festival en Thy Chamber Music Festival in Denemarken.

Als solist trad ze op met verschillende orkesten en sinds 2012 werkt Floor regelmatig bij ensembles als RCO Camerata en Ludwig.

Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre (1858) die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar altviool is van Matthieu Legros uit 2014. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door ‘Stichting Eigen Muziekinstrument’.