Intercontinental Ensemble

Kamerorkest

In de Oosterkerk:

Biografie

Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit 4 strijkers en 5 blazers. Het jonge ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland. Naast de uitvoering van origineel nonet- repertoire richt het zich op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Hierdoor ademen zij bekende werken nieuw leven in en kunnen zij hen naar podia brengen, waar dit vooraf niet mogelijk was. In september 2018 bracht het ensemble hun debuut-cd uit bij het label TRPTK met daarop uitvoeringen van bewerkingen van grote symfonieën.

Ze concerteerden op grote Nederlandse podia zoals bv. Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ, Schiermonnikoog Festival, maar werden ook al uitgenodigd om op te treden in o.a. Mexico, België en Italië.

Tevens werkt het ensemble graag samen met andere musici en componisten. Zo werkten ze al samen met o.a. meesterpianist én componist Severin von Eckardstein, Niek Baar, Wim Henderickx, Ekaterina Levental, Marieke Vos, Bianca Bongers en Gabriel Lubell.

Musici

Ernst Spyckerelle – viool