Mattias Spee

Pianist

Biografie

Mattias Spee (1997, Hilversum) kreeg op 7-jarige leeftijd zijn eerste pianoles bij docente Maaike Eijkman. In 2009 ging hij naar de Talentklas Muziek Almere, waar zijn docente toen al werkzaam was. Op 15-jarige leeftijd werd Mattias aangenomen op het Jong KC, de jong talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij les kreeg van David Kuyken. Nadat hij in 2015 zijn diploma behaalde aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, vervolgde Mattias zijn studie bij Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam.

Mattias won veel 2e prijzen bij concoursen, zoals bij het SJMN Concours (2008 en 2010), de Rotterdamse Pianodriedaagse (2011) en het Prinses Christina Concours (2014). Bij het Steinway Pianoconcours echter, won hij echter de 1e prijs, die o.a. inhield dat hij in september jl. Nederland mocht vertegenwoordigen bij het International Steinway Festival.

Mattias kreeg in de loop van de jaren masterclasses van onder meer Eugen Indjic, Michail Voskresensky, Pascal Rogé, Hakon Austbø, Ton Hartsuiker en Paolo Giavometti voor piano solo en van, onder anderen, Jakob Koranyi, leden van bijvoorbeeld het Osiris Trio en leden van het Cuarteto Quiroga in kamermuziekverband.