Roadrunner

Klarinet, accordeon & cello

In de Oosterkerk:

Biografie

Michel Marang, klarinet
Erica Roozendaal, accordeon
Antonis Pratsinakis, cello

Roadrunner speelt een aaneengesloten programma, dat de gespeelde stukken een flinke eigen draai meegeeft door zeer vrij met het materiaal om te gaan. De benadering lijkt meer op die van een bandje dan op die van een traditioneel klassiek ensemble. Daardoor vormen ogenschijnlijk geheel verschillende stijlen toch een eenheid.

Not a trio but a band.
Upgrading traditionals, recycling classics, presenting contemporaries.
Writing, improvising, reinventing.

Antonis Pratsinakis (1983) begon zijn cellostudie op dertienjarige leeftijd aan het Thessaloniki Muziek Gymnasium. Hij vervolgde zijn studie aan het ”Synchrono Concervatory Thessaloniki” met Dr. Russi Dragnev waar hij cum laude afstudeerde. Van 2004 tot 2010 studeert hij aan het Concervatorium van Amsterdam met D. Ferschtman en Jeroen den Herder, Bachelors en Masters opleiding met ondersteuning van de Griekse Nationale Beurs. Hij heeft masterclasses bij V. Despalj, N. Schakhovskaya, T. Tsutsumi, A. Bylsma gevolgd. Hij was lid van de ”Ligeti Academy” van de Asko|Schoenberg ensemble en de International Ensemble Modern Academy in ”Paxos” festival cursus (2009,2010,2011). Hij volgde de Waltermaas Huis Workshop ”de performer 08/09”. Als kamer musicus is hij lid van Infinity Piano Trio, CsEaLLOx duo (saxophone & cello), Ergon-Ensemble en Kameroperahuis. Hij werkte samen met Veenfabriek, Atlas Ensemble, Sonnevanck en Toneelgroep Amsterdam. Hij nam deel aan muziekfestivals in Griekenland, Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Italie, Bulgarije, Turkije en Servie waar hij uitstekende recensies heeft gekregen. Hij heeft opnamen van de M.Ravel en J.Haydn piano trio’s voor de Bulgarse nationale radio gemaakt en hij heeft voor de Griekse nationale televisie gespeeld. Als solist heeft hij in Griekenland, Duitsland en Nederland opgetreden. Zijn eerste boek ”60 variations on a Barucaba theme” over cello-onderwijs is gepubliceerd in Thessaloniki.

 

Erica Roozendaal was born in Onderdijk, The Netherlands, in 1987. Her first encounter with music was at the local music school where she took accordion lessons until the age of 16. Erica studied at the Royal Danish Academy of Music with James Crabb where she completed her bachelor and master. Afterwards she took a second master at the Norwegian academy of music in Oslo with FrodeHaltli.Erica has participated and performed throughout Europe in numerous projects, festivals and concerts, for example November Music, UNM, the Atlas Festival, and the Nordic Music Days.Her interest for new music has led to collaborations with composers, which resulted in numerous new solo works and chamber works. Established links with composers such as HafdisBjarnadottir, FarshidSamandari and Igor Iofe enable a path for Erica to explore adventurous new ways of approaching the accordion.Next to an interest in contemporary music, Erica also works with baroque and folk music. She plays in Shtetl Band Amsterdam, furthermore she developed a programme in which early Dutch folk melodies intersect with contemporary works.

 

Michel Marang studeerde filosofie aan de universiteit van Amsterdam en klarinet bij Walter Boeykens aan het Brabants Conservatorium, waar hij in 1987 cum laude afstudeerde. Daarna specialiseerde hij zich verder bij Hans Deinzer (Duitsland), Roger Heaton (Engeland) en Susan Stephens (USA).
Naast bezigheden in klassieke muziek en wereldmuziek (klezmer), specialiseerde hij zich in eigentijdse muziek, en werkte samen met een groot aantal componisten, onder wie Messiaen, Feldman, Denisov, Ferneyhough, Boulez en Stockhausen. Met de laatste studeerde hij diens ”Harlekin” in, een uur durend solostuk voor dansende en mimende klarinettist. Voor Michel Marang werden meer dan vijftig composities geschreven.
Als solist trad hij op in vrijwel alle landen van Europa, Amerika, Rusland, Oekraine, Mexico, India, China en het Midden-Oosten. Behalve als uitvoerend musicus is Marang actief als componist van Nederlandstalige muziek en theatermuziek, onder andere voor toneelgroep de Appel (Sobol’s “Spinoza”) en ”Nicky somewhere else” dat zeer succesvol was op Broadway. Michel werkt ook als fotograaf, gespecialiseerd in portretten en foto sequenties. Hij exposeert momenteel in New York en Moskou.